GODnabij

De kerstman

Dit visioen gebeurde bij een benzine station in Drachten, ik was toen ongeveer 48 jaar oud.


Op een middag stond ik daar te wachten tot mijn wagen uit de wasstraat kwam en ik keek naar de verlichting op de zijgevel van een nabij gelegen huis. De aangebrachte versiering beeldde het vervoer van de Kerstman uit, twee rendieren die een arrenslee trokken. De schuin naar boven gerichte versiering gaf de indruk dat zij door het luchtruim reisden. Plotseling kwam een stem , dicht achter mij,

 

en ik hoorde GOD  tegen iemand anders Zeggen;

 

 

 

" DER BIN IK OP TSJIN, DAT LIT IK HIM WITTE " / " DAAR BEN IK OP TEGEN, DAT LAAT IK HEM WETEN ".

 

 


Er werd nog meer gezegd maar dit was de boodschap.
 

Toen dit visioen gebeurde was ik een moment verbaast dat GOD zich druk maakte over verlichting op een zijgevel, maar meteen daarna wist ik wat HIJ bedoelde.
Kerstmis behoort immers te gaan over de Geboorte van JEZUS en over hoe MARIA in verwachting raakte, zonder met een man te hebben Geslapen.

De Kerstman creŽert door het luchtruim zwevend met rendieren en kado's, een plaats naast GOD en CHRISTUS, en dat hoort niet.

 

Als u GOD wilt  - blijft - volgen, dan laat u de rode mutsen, Kerstman pakken en de muziek die aan de Kerstman gewijd is in de Winkel liggen.

Ik was deze ontmoeting, dit Visioen al weer vergeten tot het moment kwam dat wij een nieuw kerstnummer gingen instuderen met het - Oerterper Manljuskoar -, Ureterper mannenkoor, een koor bestaande uit alle gezindten, gelovig en niet gelovig.

Het werd het lied " rudolf the red nosed rendeer ".  Het lied gaat over een rendier - met een rode neus - die word uitgekozen om de Kerstman te helpen op Kerstavond.
Het lied maakte iets wakker in mij en toen wist ik dat ik het niet wilde zingen.
Ik heb aan verschillende mensen - toen niet in detail - verteld dat Ē GOD Ē er op tegen was en daarmee werd het lied - al vrij snel - niet meer gezongen.

 

 

Terug